Hoppa till sidans innehåll

Information


Vi inväntar information från Västmanlands Cykelförbund för 2017. Detta kommer att uppdateras så fort vi får det. Information för 2016 finner du under. hoppas det är lite vägledning i vart fall.

 

Information om Västmanlands Cup 2016 

 

Allmänt

Västmanlands Cup har under många år körts som propagandatävling med tio deltävlingar.

Mot gällande regelverk Deltagande i propagandatävling eller klass kan endast ske vid 2 tillfällen för att prova på. Deltagare i prova på klass tillåts inte deltaga i tävlingsklass.Alla deltagare upp till och med 15 år är gruppförsäkrade genom Svenska Cykelförbundet oavsett om de har licens eller inte. Information om försäkringen finns på Folksams hemsida: www.folksam.se  men för att deltaga i tävling erfordras licens med förstärkt skydd,

Föreningen söker licens via ´Svenska Cykelförbundet och avgifterna är för 2016  5-10 år 50 kr tävlingsklass 10-16 250 kr samt för + 17 klassen nerfordras licens för alla startande och där är avgiften 17-18 500 kr och för övriga 700 kr.

Nytt för i år är alltså att Västmanlands Cup körs som distriktstävling med gällande regler för tävling men med möjlighet till prova på verksamhet.

 

Meningen med att arrangera Västmanlands Cupen är att vara en språngbräda ut mot de lokala tävlingarna och mästerskap. Som ett led i detta innehåller årets program 2 lokala tävlingar nämligen Sista Chansen Lvg i Ramnäs samt Thor Modén MTB i Kungsör.

Avslutningen på cupprogrammet arrangeras av Kungsörs SK Cykel under denna tävling.


Målplats

Någon form av skylt bör tala om var start och mål är. Ljudet kan man få från VCF om man tar kontakt med Tommy Bergh, tfn 070-6450966. En speaker behövs för att underlätta kommunikationen till alla.

 

Göran Sandberg, tfn 070-6751865, kommer även i år att åka runt på alla deltävlingar med saft, kaffe och bullar. Gratis bulle och saft till deltagarna i Västmanlands Cup, föräldrar får betala 20 kr.

 

Sjukvård

Den arrangerande klubben ska ha minst en sjukvårdskunnig på plats. En första hjälpen väska finns i ljudvagnen hos Tommy Bergh.

 

Rekryteringstips

Inför tävlingen, kontakta några skolor på orten och be att få komma dit och informera om klubbens verksamhet och om tävlingen, ta med ungdomstränaren och en äldre cyklist som kan berätta lite om cykelsporten. Starta ev. en cykelskola som håller på under sommaren med tävlingarna som en del och teknikträning och annan info om klubben, tävlingsprogram o.s.v. Idrottslyftspengar finns att söka för dessa aktiviteter, prata med VCF om ni är osäkra. Informera om att klubben ev. har cyklar att hyra eller låna ut och betala gärna licensen första året om de vill börja tävla.

 

Inbjudan

Inbjudan till respektive deltävling sänds ut av arrangerande klubben senast en vecka innan tävlingsdagen. En kortfattad vägbeskrivning till startplatsen samt andra upplysningar e-postas till klubbarna i Västmanland, dessutom bör man sända inbjudan till klubbar i granndistrikt som kan vara intresserade.

 

Affischer

Affischera om tävlingen i skolor och på platser där många ungdomar är, inför er tävling.

 

Klasser

Deltagarna är indelade i fem tävlingsklasser enligt följande:

 

·         Upp till 7 år med flickor och pojkar i var sin resultatlista. Enklare och kortare bana.

 

·         8-10 år med flickor och pojkar i var sin resultatlista.

 

·         10-12 år med flickor och pojkar i var sin resultatlista.

 

·         13-14 år med flickor och pojkar i var sin resultatlista.

 

·         15-16 år med flickor och pojkar i var sin resultatlista.

 

·         17+klass.  Alla damer och herrar som är 17 år eller äldre.

 

·         Prova På klass kan indelas efter hur anmälningarna ser ut.


Startordning

De yngre klasserna bör ha en enklare och kortare bana.

 

Start för deltävlingar framgår av inbjudan. Avslutningens starttid bestäms av arrangerande klubb.

 

Flickor och pojkar i samma åldersgrupp kan starta samtidigt men resultaten räknas i flickklass resp. pojkklass.

 

Viktigt! Hjälm och fungerande bromsar är ett villkor för start. Hjälm ska sitta ordentligt fastspänd. Detta kontrolleras av startern.

 

Uppmuntringspris

Valfritt för arrangerande klubb om uppmuntringspris ska utdelas vid deltävling.

 

Anmälningar

Anmälningar görs i största möjliga mån gemensamt per klubb men det går även att anmäla sig direkt till arrangerande klubb (för cyklister som ännu inte gått med i en klubb).

Se kommande inbjudningar vilken tid deltävlingarna startar.

Efteranmälan ska göras senast en halv timme före start i samband med tävlingen.

Inga startavgifter tas ut.

Cyklister utan klubbtillhörighet måste skriva upp fullständig adress, telefonnummer och ev. e-postadress. Syftet är att närmaste klubb ska ta kontakt med honom/henne.

 

Nummerlappar

Alla deltagare i klasserna som angivits ovan ska ha nummerlapp.

 

Nummerlapparna hämtas klubbvis på tävlingsområdet och återlämnas efter målgång. Cyklister utan klubbtillhörighet får nummerlapp där man gör efteranmälan.

Poängberäkning

Varje cyklist får räkna poäng från max 7 deltävlingar.

5 startpoäng till alla startande, även till de som bryter tävlingen.

Placeringspoäng: Vinnare får lika många poäng som antalet startande. Tvåan ett poäng mindre, trean ett poäng mindre, o.s.v. De som bryter får ingen placeringspoäng.

 

När alla deltävlingar har körts räknas poäng från max 7 deltävlingar ihop per deltagare. Pris delas ut vid avslutningen till alla deltagare som har deltagit vid minst tre deltävlingar. En segrartröja från Kalas kommer att delas ut till vinnaren i varje klass. Poängen man samlat ihop, kommer att ge pengar i form av presentkort. (Presentkorten gäller enbart barn/ungdomar från Västmanland och att man har deltagit i minst tre deltävlingar).

Resultatlistor

 

Resultatlistor skall skickas till This is a mailto link & This is a mailto link

 

Resultat redovisas på Västmanlands Cykelförbunds hemsida: www.scf.se/vastmanland

Presskontakter

Det är viktigt att vår verksamhet syns i media. Färdiga artiklar eller underlag till artiklar brukar publiceras i tidningarna.

 

Resultat, bilder och ev. referat från tävlingarna kommer att finnas på Västmanlands cykelförbunds hemsida, www.scf.se/vastmanland.

 

Välkomna till Västmanlands Cup 2016

Uppdaterad: 04 MAJ 2017 14:38 Skribent: Christina Wallin

 

Sponsorer:

  www.tandvaardsgruppen.nu

Krylbo_banner

Nid_banner

VVS_banner

 

Vaccinera klubben

Postadress:
Norbergs CK - Cykel
Mia Karlström, Hönsgärdet 88
73892 Norberg

Kontakt:
Tel: 0722467714
E-post: This is a mailto link

Se all info